Trainingen

Natuurlijk in verwachting

Hoera, jullie denken na over het krijgen van een kindje in toekomst of zijn al in verwachting!

 

Jullie willen zoveel mogelijk een natuurlijke weg bewandelen om zelf gezond te zijn, gezond zwanger te worden en te blijven.

 

Hoe kunnen jullie je daar op voorbereiden (m/v)? 

 

Neem je leefstijl onder de loep!

 

'Hoe gezond eet ik en eet ik de juiste voedingsmiddelen? Hoe sta ik in het leven? Beweeg, slaap en ontspan ik voldoende?' Al deze aspecten blijken namelijk een grote invloed te hebben op jouw vruchtbaarheid en zwangerschap.

 

Ter inspiratie en ondersteuning hebben wij een training samengesteld: Natuurlijk in verwachting.

 

We vertellen wat de stappen kunnen zijn om jullie algehele gezondheid en daarmee jullie vruchtbaarheid op een natuurlijke manier te optimaliseren. De begeleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten en duurt 12 weken. Je ontvangt een document waarin alle algemene informatie is terug te vinden. Daarnaast schrijven we voor jullie een persoonlijk advies wat naar aanleiding van de intake wordt samengesteld en tijdens de bijeenkomsten verder wordt toegelicht.

 

1.We beginnen met een intake waarbij we jullie wensen en huidige leefstijl in kaart brengen.  

 

2.Ademhaling en ontspanning:  De invloed van stress, beweging en ontspanning op jouw gezondheid.

 

3.Voeding en leefstijl: Welke voedingsstoffen en leefstijl zijn van belang voor vruchtbaarheid en zwangerschap (m/v).

 

4.Beleving en Mindset: Voed je geest met positieve verwachtingen, heb vertrouwen!

 

 

Natuurlijk gezond - Natuurlijk in verwachting!

 

Ervaring van deelnemers: "We hebben al veel professionals gesproken rondom het zwanger worden maar er heeft nog niemand ingezoomd op onze persoonlijkheden, levensstijl en visie.

Susanne en Anouk hebben tijdens de verschillende sessies echt geluisterd naar wie wij zijn en maatwerk geleverd met hun adviezen. We voelden ons gezien. We kregen inzicht in onze levensstijl, onze omgang met de kinderwens en de factoren die invloed kunnen hebben op vruchtbaarheid."

 

Locatie: Puurmens,  Anneville laan 222, Ulvenhout AC, Het bos

Investering: Op aanvraag

 

Voor meer informatie kun

je contact opnemen via: natuurlijkinverwachting@puurmens.nl

 

De training wordt verzorgd door:

 

Anouk Tecklenburg, verloskundige, voeding en leefstijl therapeut

Susanne Jungerhans, Fysio-,voeding en leefstijl therapeut, mindfulness trainer

 

_________________________________________________________________________________________________

 

Shinrin Yoku

Het bos waarnemen met alle zintuigen leidt tot een verrassende ontdekkingen. Het voelen van de wind, het ruiken van bloesem, het zien van felgroen mos, het horen van een specht. Baden in het bos verlaagt stress, verbetert focus en verhoogt de weerstand.

 

Nu het aantal mensen met Burn out verschijnselen en spanning klachten toenemen is deze vorm van bewustwording meer dan welkom. Het combineert aanwezig zijn in het hier en nu van mindfulness met bewegen en zijn in de krachtige natuur.

 

Shinrin yoku is eind jaren tachtig ontwikkeld in Japan. De effecten van het bosbaden zijn meerdere malen onderzocht. Uit de studies bleek dat deelnemers die tijd doorbrachten in het bos een lagere bloeddruk en lagere concentratie stresshormonen in het bloed hadden dan degene die in steden liepen. Ook werd er een link gelegd met een verhoogde weerstand.

 

Puurmens verzorgt deze Shinrin Yoku ervaring in de mooie natuurgebieden rond Breda. In een groep of individueel. Aan de hand van een thema wordt het bos en innerlijke rust en ruimte (her) ontdekt. Ervaringen kunnen meegenomen worden voor persoonlijke ontwikkeling en als herinnering aan de weldaad van het baden in het bos.

 

 

Wat ga je doen?

 

Tijdens het Bosbad 'dompel je je onder' in alles wat je in het bos waarneemt met al je zintuigen. We gaan mindful wandelen, kijken, voelen, horen en beleven. We beginnen met een introductie met interessante informatie over mens en natuur, wandelen en ervaren deels in stilte en sluiten gezamenlijk af. De afstand die we afleggen is maximaal 5 kilometer.

 

Ga je mee?

 

Stuur een mailtje naar info@puurmens.nl voor beschikbare data.

Mindful Fysio

 

 

Wat ga je doen?

 

Officiële acht- weekse mindfulness training- theorie (45 minuten) gecombineerd met feldenkrais oefeningen (45 minuten). De bewegingen worden heel rustig en bewust uitgevoerd waardoor lichaamsbewustzijn, algehele souplesse en ontspanning wordt bereikt en de mindfulness principes direct worden toegepast. 

 

Je krijgt toegang tot demindfulfysiotherapeut.nl/ waarop alle theorie en mindfulness meditaties op terug te vinden zijn.

 

Wie?

 

Iedereen die letterlijk en figuurlijk meer in beweging en tot rust wil komen;

toe is aan een andere benadering op vaste patronen en handelswijze;

mindfulness wil ervaren door middel van het inzetten van het lichaam.

 

Data:

 

Verschillende mogelijkheden. Graag contact opnemen voor extra informatie via info@puurmens.nl

 

Waar:

 

Anneville-laan 222

4858RB Ulvenhout AC

 

Investering:

 

Graag contact opnemen voor extra informatie via info@puurmens.nl

 

Meld je aan via info@puurmens.nl