Voorstellen

Susanne Jungerhans-Wierema

Susanne Jungerhans-Wierema

Opgegroeid achter de duinen heb ik altijd een voorliefde gehad voor de natuur, buiten zijn. Heerlijk ontspannen en uitwaaien op het strand, op het water of in het groen. Met beide benen op de grond, bewust van de wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving.

 

In 1995 ben ik afgestudeerd in Leiden als fysiotherapeut en ben vervolgens werkzaam geweest in Revalidatiecentra, ziekenhuizen en particuliere praktijken. Ik heb hierbij veel ervaring opgedaan in de neurorevalidatie. Het mensen opnieuw leren bewegen en lopen heeft me veel inzicht gegeven in het fenomeen lichaamsbewust zijn. Deze ervaringen helpen mij ook bij het behandelen van mensen met andere aandoeningen. 

 

In 2005 startte ik met een collega Puurmens. Als eerste in Breda ontwikkelde we actieve zwangerschaps trainingen: Actief Zwanger, Mama Fit en Baby's in 't bos. In 10 jaar tijd hebben we vele moeders met plezier begeleid.

In 2010 begon ik, naast het behandelen van mensen, met coachen en het geven van workshops bij bedrijven over stress, bewustwording en mindfulness. 

 

Door de jaren heen werd ik me er steeds meer van bewust dat lichamelijke klachten beinvloed worden door het denken en emoties zoals duidelijk te zien in bij stress. Tijden de opleiding  Cranio Sacraal Therapie (2008) ondervond ik dat emotionele en mentale invloeden op het lichaam zo groot zijn, dat het goed is de mens als geheel bekijken. Ik ben mij meer gaan verdiepen in therapie mogelijkheden binnen de fysiotherapie voor mensen met psychosomatische klachten. De mindful fysiotherapeutBody awareness therapie, Biofeedback, Lichaamsbewustwording en stressmanagement zijn een aantal opleidingen die ik daarvoor heb gevolgd.

 

Mijn coaching opleiding (2010) was gericht op bewustwording en vitaliteitsbegeleiding. Hierbij kwamen vanuit een integrale gezondheidsvisie oosterse en westerse methoden en technieken aan bod. De inspirerende lessen over chinese gezondheidskunde werden gegeven door Rudi Westerkamp, doktor in de Traditional Chinese Medicine. De coaching vaardigheden zijn gebaseerd op de filosofie van Helend Coachen van Frans Bakker, arts. 

 

Voor het blijven ontwikkelen van coachingvaardigheden volg ik regelmatig bij en nascholingen zoals Omgaan met rouw en verlies, Mindfulness at work en Neuro linguistisch Programmeren (NLP)

 

Als mensen zijn we onderdeel van een geheel. Om dit geheel te ervaren en er iets mee te kunnen volgde ik de eerste twee jaar van de opleiding Ecointention. Hierbij wordt gekeken naar bewustwording en verander processen vanuit het waarnemen, interpreteren en veranderen van energie met als basisgedachte: mind moves matter.

 

Om mijn holistische werkwijze te verdiepen en de fysiologiche en chemische processen in ons lichaam beter te begrijpen die vaak ten grondslag liggen aandoeningen heb ik de opleiding orthomoleculaire voeding en leefstijl (2019) bij Natura foundation gevolgd. Een intensieve en zeer interessante opleiding waardoor de werkingsmechanismen in lichaam en geest zoveel duidelijker zijn geworden. Een mooie verrijking binnen mijn behandeling en begeleiding.