Voeding

 

Mooie film over de kracht van de aarde en de natuur. Bekijk de film en realiseer je wat we kunnen doen en vooral laten om de de aarde, de grond, de natuur en onszelf weer te VOEDEN.

Waar haal jij bijvoorbeeld je groente vandaan? Hoe is deze verbouwd en wat zitten er eigenlijk nog voor voedingstoffen in? Mooie bewustwording dat we hier (nog) keuzes in kunnen maken. Om vrolijk van te worden!

 

 

.

Bewust leven en dus bewust eten. Wat steken we in onze mond en waarom?

 

Voeding is bedoelt om ons lichaam als geheel van de juiste brand- en bouwstoffen te voorzien zodat het zijn werk goed kan uitvoeren. Ons lichaam is een waanzinnig ingenieus geheel van samenwerkende onderdelen en factoren. Het lijkt wel een bedrijf of fabriek.

 

In ons werk kijken we wat we nodig hebben om processen goed te laten verlopen; wie op welke plek, hoelang, wanneer et cetera. Kijk jij ook zo naar jouw voeding? Welke voeding heb ik nodig om mijn lichaam goed te kunnen laten functioneren? Zodat ik energie heb om te genieten van het leven; alert te blijven om snel te kunnen reageren op gevaar; om te kunnen gaan met uitdagingen, verwondingen, geluk en liefde?

 

We leren niet welke voedingsstoffen we daar voor nodig hebben. Ik kan beter zeggen; we leren niet meer te Voelen welke stoffen we nodig hebben. Ons lichaam kan dat van nature prima aangeven. We zijn daar echter zo ver van verwijderd dat we maar beginnen met bewust andere keuzes maken. Stap voor stap. Daarbij wordt wel van je gevraagd zelf na te denken en alvast te gaan voelen of de keuzes goed zijn voor jou.

 

Door de jaren heen zijn van het eten van verse groenten uit eigen moestuin naar in plastic voorverpakt, voorbereid voedsel uit de supermarkten gegaan. Heel handig, dat wel. Proef je nog wel eens een appel direct van de boom? Een wortel direct uit de grond?

 

Ja? Lekker he!

 

Nee? Kijk welke boer in jouw omgeving direct verkoopt of start een kleine moestuin bak. Ga maar eens lekker proeven en mindful eten. (met aandacht)

 

Waarom eet je iedere dag brood? Kaas, soep uit blik…

Loopt jouw lichaam ( jou fabriek, bedrijf) hier het beste op? Wil je kijken hoe het beter kan? Is het nodig? 

 

Met welke intentie eet jij?

Dat kan van alles zijn:

Ik wil afvallen; Ik wil gezond blijven; Ik wil mezelf troosten; Ik wil meer energie

Uiteindelijk draait het echter hierom:

 

Voeding is bedoelt om ons lichaam als geheel van de juiste brand- en bouwstoffen te voorzien zodat we gezond en happy :) kunnen leven.

 

Wil jij leren welke lekkere en voedzame voedingsmiddelen je allemaal kunt eten? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies via info@puurmens.nl  J